Manifest de capellans pel Referèndum

400 capellans a favor del referèndum de l'1-O

 

 
 
(CR) Ja són més de 400 capellans i diaques dels deu bisbats catalans i de congregacions religioses han fet pública una declaració defensant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Dijous n'eren 300. Aquest és el primer suport explícit a l'1-O procedent del món eclesiàstic, tot i que hi ha hagut altres declaracions de suport al dret a decidir i a les institucions catalanes després dels esdeveniments dels darrers dies.
Els signants afirmen que davant "la convocatòria de la Generalitat d’un referèndum d’autodeterminació l'1 d’octubre" i "davant la impossibilitat de pactar les condicions per a dur-lo a terme de forma acordada, considerem legítima i necessària la realització d’aquest referèndum".
El text afirma que fan aquest pronunciament "moguts pels valors evangèlics i humanístics" i "empesos per l’amor sincer al poble que volem servir". També asseguren que és una demanada "en sintonia amb els nostres bisbes, els quals reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya i que «convé que siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català»". Davant de l'1-O, els capellans conviden a "votar en consciència en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona".

CONTACTA AMB NOSALTRES

e-mail

laicatxxi@gmail.com

punter

Amunt